29. Marts 2024
    Kontakt:
     

    Procedureadvokater 

    Vesterbrogade 32

    1620 København V


    Tlf.:  +45 33 43 70 00

    Fax: +45 33 43 70 01
    E-mail: forening@danskeadvokater.dk

Nyheder - civilproces


Udvalgte nyheder fra de seneste 14 dage inden for civilproces udarbejdet af Procedureadvokater i samarbejde med advokat Mette Højberg.

Nyheder:

Ny hvidvasklov får betydning for advokater.

Danmark er nummer et i retssikkerhed.

Advokatsamfundets nyhedsbrev 22.

Tema om digitalisering af civile sager.

Afgørelser:
Højesteret: Et krav på sagsomkostninger kunne ikke danne grundlag for modregning under en fogedsag, da kravet afhang af udfaldet af en retssag.

Højesteret: Tømrerelev, der blev bevilget revalidering til uddannelsen som bygningskonstruktør, var alene berettiget til erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for en periode svarende til en kortere uddannelse som bygningstekniker.

Højesteret: Nedsat godtgørelse for varigt mén og ingen erhvervsevnetabserstatning ved ”mellemkommende død”.

Højesteret: Sagen angik, om A og B, der fik udbetalt en skattefri nettoløn i henhold til sømandsbeskatningsloven, havde krav på automatisk forhøjelse af lønnen som følge af de generelle lettelser i beskatningsniveauet, der blev gennemført i 2009 med Forårspakke 2.0.

Højesteret: Sagen angik, om Skatteministeriet var erstatningsansvarlig for det tab, som A og B havde lidt ved, at deres nettoløn ikke blev forhøjet som følge af de generelle lettelser i beskatningsniveauet, der blev gennemført i 2009 med Forårspakke 2.0.

Advokatnævnet: Advokat pålægges bøde på 40.000 kr. for blandt andet at have afgivet et foreløbigt svarskrift til en byret uden senest samtidig hermed at have tilstillet modparten en kopi heraf.


Sidste nyt

   
Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2023 uddelt til Anders Villads Nielsen, der har skrevet speciale om ankebegrænsningsregler s

Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2022 uddelt til Victoria, der har skrevet speciale om beskyttelsen af forretningshemmelighed
Der blev den 6. maj 2021 afholdt generalforsamling i Foreningen af Procedureadvokater. Generalforsamlingen blev som følge af Covid 19 afholdt skriftli