20. April 2024
    Kontakt:
     

    Procedureadvokater 

    Vesterbrogade 32

    1620 København V


    Tlf.:  +45 33 43 70 00

    Fax: +45 33 43 70 01
    E-mail: forening@danskeadvokater.dk

Nyheder - civilproces


 Udvalgte nyheder fra den seneste periode inden for civilproces udarbejdet af Procedureadvokater i samarbejde med advokat Mette Højberg.

Nyheder:

Advokatsamfundet: Rapport om retshjælp.

Afgørelser:
Højesteret: Lejer afleverede ikke et ophørt erhvervslejemål i aftalt stand og skulle derfor erstatte udlejers tab af lejeindtægter i forbindelse med istandsættelsen.

Højesteret: Betingelserne for beskikkelse af bistandsadvokat for de forurettede i ”SE og HØR-sagen” var ej opfyldt.

Højesteret: Afslag på ægtefællesammenføring som følge af, den herboende ægtefælle havde modtaget kontanthjælp inden for de seneste tre år, var ikke diskrimination.

Højesteret: Sag om, hvorvidt ledningsejer skulle betale for prøvegravninger, skulle behandles af landsretten som 1. instans.

Højesteret: Kommune skulle tilbagebetale et beløb, som kommunen havde fået refunderet af et forsikringsselskab.


Højesteret: Tabsopgørelse i en sag om advokatansvar.

Højesteret: Køberne af en række nyopførte ejendomme kunne ikke fremlægge et ensidigt indhentet tilbud på udbedring af mangler ved ejendommene, der var indhentet efter sagens anlæg, og som måtte antages at have til formål at påvise en markant forskel på skønmandens økonomiske opgørelse af udbedringsomkostningerne i forhold til det indhentede tilbud.

Højesteret: Et selskab var objektivt ansvarlig i medfør af miljøskadeerstatningsloven for en forurening forårsaget af en brand i selskabets modtageanlæg. Erstatningsbyrden mellem selskabet og den kunde, hvis culpøse adfærd havde været årsag til branden, skulle fordeles med halvdelen til hver.

Højesteret: Skifterettens henskydelse af erstatningskrav efter konkurslovens § 28 til civilretten måtte sidestilles med en afgørelse om henvisning til rette domstol.

Sø- og Handelsretten: Kendelse i forbudssagen Converse Inc. og All Star C.V. mod Coop Danmark A/S

Advokatnævnet: Advokat pålægges en bøde på 60.000 kr. for ikke at have udleveret alt materiale, der var nødvendigt for forsvarlig overdragelse af administrationen af en andelsboligforening, samt for tidligere at have tilsidesat god advokatskik gentagne gange.




Sidste nyt

   
Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2023 uddelt til Anders Villads Nielsen, der har skrevet speciale om ankebegrænsningsregler s

Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2022 uddelt til Victoria, der har skrevet speciale om beskyttelsen af forretningshemmelighed
Der blev den 6. maj 2021 afholdt generalforsamling i Foreningen af Procedureadvokater. Generalforsamlingen blev som følge af Covid 19 afholdt skriftli