23. April 2024
    Kontakt:
     

    Procedureadvokater 

    Vesterbrogade 32

    1620 København V


    Tlf.:  +45 33 43 70 00

    Fax: +45 33 43 70 01
    E-mail: forening@danskeadvokater.dk

Nyheder - civilproces


Udvalgte nyheder fra den seneste periode inden for civilproces udarbejdet af Procedureadvokater i samarbejde med advokat Mette Højberg.

Nyheder:

Advokatsamfundets Nyhedsbrev 9

Danske Advokater: Ny hvidvasklov

Afgørelser:

Højesteret: Skorstensfejermester straffet med bøde, idet to af hans ansatte havde renset skorstene uden sikkerhedsforanstaltninger mod nedstyrtning.

Højesteret: Kravet var ikke forældet, da forældelsesfristen for differencekrav regnes fra den endelige afgørelse i arbejdsskadesagen.

Højesteret: Justitsministeriets afgørelse om udlevering til straffuldbyrdelse i Rumænien blev ophævet som værende i strid med udleveringsloven.

Højesteret: Ikke kompensation til passagerer, hvis flyrejse fra København til Washington blev forsinket med 3 timer og 43 minutter.

Højesteret: Aktieavancebeskatningslovens § 39 A, stk. 5, om forfald af henstandsbeløb var ikke i strid med aftale om fri bevægelighed for personer indgået mellem EU og Schweiz.

Højesteret: Selskab var insolvent som følge af varslet momskrav, og virksomhedspant for eksisterende gæld blev derfor omstødt.

Sø- og Handelsretten: Danica Pension blev dømt til at anerkende at have handlet i strid med redelig forretningsskik og god praksis, efter lov om finansiel virksomhed § 43, stk. 1, ved at have anvendt en anden grundlagsrente end den aftalte, ved deres beregning af pensionsydelsen til en tidligere ansat, hvorefter pensionsselskabet tillige var forpligtet til at stille den tidligere ansatte på samme vilkår, som ville have været gældende, såfremt den korrekte grundlagsrente var anvendt ved beregningsgrundlaget af pensionsydelsen.

Sø- og Handelsretten: Retten fandt, at Nordisk Staal efter parternes aftale skulle betale for ”mob/demob” (mobilisering og demobilisering) af flydekranen SAMSON, som Nordisk Staal havde befragtet hos Dansk Bjergning og Bugsering med henblik på et løft i Halden, Norge. Retten fandt endvidere, at Nordisk Staal skulle betale havneafgift for en del af perioden, hvor SAMSON lå i Halden, samt lodsafgift i anledning af indsejlingen til Halden.

Sø- og Handelsretten: En plastikopbevaringskasse nød ikke ophavsretslig beskyttelse og havde ikke tilstrækkeligt særpræg til at være beskyttet efter markedsføringsloven.

Sø- og Handelsretten: Retten fandt, at Porc-Ex Breeding A/S’ editionsbegæring om udlevering af oplysninger fra SEGES P/S var for bredt formuleret og i al væsentlighed antog karakter af en undersøgelsesmæssigt præget gennemgang af materiale i SEGES P/S’ besiddelse, uanset at konkurrencesager, efter lov om behandling af erstatningssager vedrørende overtrædelse af konkurrencerettens § 4, skal fortolkes under anvendelse af et bredere bestemthedskrav end det, der hidtil har kunnet udledes af praksis vedrørende anvendelse af retsplejelovens bestemmelser. Editionsbegæringen blev herefter ikke taget til følge.


Sidste nyt

   
Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2023 uddelt til Anders Villads Nielsen, der har skrevet speciale om ankebegrænsningsregler s

Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2022 uddelt til Victoria, der har skrevet speciale om beskyttelsen af forretningshemmelighed
Der blev den 6. maj 2021 afholdt generalforsamling i Foreningen af Procedureadvokater. Generalforsamlingen blev som følge af Covid 19 afholdt skriftli