29. Marts 2024
    Kontakt:
     

    Procedureadvokater 

    Vesterbrogade 32

    1620 København V


    Tlf.:  +45 33 43 70 00

    Fax: +45 33 43 70 01
    E-mail: forening@danskeadvokater.dk

Nyheder - civilproces


 Udvalgte nyheder fra den seneste periode inden for civilproces udarbejdet af Procedureadvokater i samarbejde med advokat Mette Højberg.

Nyheder:

Domstolsstyrelsen har offentliggjort deres plan for ibrugtagning af digital behandling af civile sager ved retterne.

Advokatens pligt til at dokumentere tidsforbrug.


Advokatsamfundets nyhedsbrev 14.

Afgørelser:

Højesteret: Sø- og Handelsrettens dom vedrørende firmapension kunne ankes til Højesteret.

Højesteret: Navneforbud for T1 kunne ikke opretholdes efter endelig dom, og betingelserne for at nedlægge et nyt navneforbud for T1, der skulle vidne under en ankesag, var ikke opfyldt.

Højesteret: Danske regler om transport af svin ikke i strid med EU-retlige regler.

Højesteret: Deponerede beløb skulle ikke forrentes fra forfaldstidspunkterne, men fra anlæg af retssag.

Højesteret: Meniskskade, som opstod i forbindelse med en løbetur, var omfattet af forsikringspolicernes ulykkesbegreb.


Højesteret: Kommune havde ikke medvirket til en borgers flytning på en sådan måde, at den var refusionspligtig over for den kommune, borgeren flyttede til.


Sø- og Handelsretten: Det danske selskab Nordic Textile Agency havde ikke godtgjort, at der var indgået en agentaftale med det tyske selskab APART Fashion. Da der herefter ikke var værneting for sagen i Danmark, blev sagen afvist.

Sø- og Handelsretten: Brug af varemærket ”Mads Ziegler” krænkede varemærkerettigheder til ”Ziegler” og ”Kranz & Ziegler” og stred mod god markedsføringsskik.

Sø- og Handelsretten: Ikke grundlag for at tilsidesætte afgørelse fra Ankenævnet for Patenter og Varemærker om, at det ældre ordmærke ”Rocher” var til hinder for registrering af et figurmærke med ordet ”Roshen” for chokolade mv.


Sø- og Handelsretten: Kontraherende og udførende transportør frifundet, idet forsikringsselskabet ikke havde oplyst om vægten på det beskadigede gods, og dermed ikke havde godtgjort, med hvilket beløb transportøren skulle erstatte det lidte tab.

Sø- og Handelsretten: Bo Cramer Johnsen skulle ikke anerkende, at en licensaftale indgået i 1997 med Bjørn Wiinblad var bortfaldet, ophævet eller opsagt, og skulle endvidere ikke anerkende at være uberettiget til at fremstille, sælge og markedsføre ure dekoreret med tegninger, der var udarbejdet af Bjørn Wiinblad, som havde frigjort dem til formålet.

Sø- og Handelsretten: Det var ikke nødvendigt at forelægge EU-Domstolen præjudicielle spørgsmål om ophavsretlig beskyttelse af brugskunst for at tage stilling til en konkret tvist om keramikstel.

Sø- og Handelsretten: Dan-Balt Tank Lager A/S skulle betale erstatning til Gunvor S.A. som følge af uberettiget annullation af parternes oplagringsaftale om gas-olie samtidig med, at Gunvor S.A. skulle betale for oprensning af tanke anvendt til fuel oil.

Advokatnævnet: Advokat pålagt bøde på 70.000 kr. for ikke at overholde en indgået aftale om salær og fordi han flere gange tidligere er blevet pålagt sanktioner af Advokatnævnet.

Udgivelser:

Dansk Selskabsret 1 - Indledning til selskabsretten af Søren Friis Hansen og Jens Valdemar Krenchel - 5. udgave

Sidste nyt

   
Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2023 uddelt til Anders Villads Nielsen, der har skrevet speciale om ankebegrænsningsregler s

Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2022 uddelt til Victoria, der har skrevet speciale om beskyttelsen af forretningshemmelighed
Der blev den 6. maj 2021 afholdt generalforsamling i Foreningen af Procedureadvokater. Generalforsamlingen blev som følge af Covid 19 afholdt skriftli